Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2026
Οι Ματ και Ρος Ντάφερ, το δημιουργικό δίδυμο πίσω από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, «Stranger Things», ετοιμάζουν την πρώτη τους ταινία στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας που έχουν υπογράψει με την Paramount.
Σύμφωνα με το Variety, οι αδελφοί Ντάφερ θα γράψουν και θα σκηνοθετήσουν μια νέα κινηματογραφική παραγωγή, ο τίτλος και η υπόθεση της οποίας παραμένουν προς το παρόν μυστικά. Η ταινία έχει ήδη προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου 2028.
Το πρότζεκτ αναπτύσσεται από την εταιρεία παραγωγής τους, Upside Down Pictures, την οποία διευθύνουν μαζί με τη συνεργάτιδά τους και πρόεδρο της εταιρείας, Χίλαρι Λίβιτ.
Stranger Things: Τετραετή συμφωνία με την Paramount για τους Ντάφερ
Μετά την ολοκλήρωση του «Stranger Things», οι Ντάφερ αποχώρησαν από το Netflix και υπέγραψαν αποκλειστική τετραετή συμφωνία με την Paramount για την ανάπτυξη κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και streaming παραγωγών.
Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί κατά την υπογραφή της συμφωνίας, θα δοθεί έμφαση σε φιλόδοξα και, μεγάλης κλίμακας, κινηματογραφικά πρότζεκτ με προορισμό τη μεγάλη οθόνη.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το σενάριο, το είδος ή το καστ της νέας ταινίας, γεγονός που έχει ήδη πυροδοτήσει συζητήσεις ανάμεσα στους θαυμαστές των δημιουργών.
Οι Ματ και Ρος Ντάφερ απέκτησαν παγκόσμια αναγνώριση χάρη στο «Stranger Things», μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία του Netflix, η οποία συνδύασε στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, τρόμου και νοσταλγίας για τη δεκαετία του 1980, δημιουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά φαινόμενα της τελευταίας δεκαετίας.
Η νέα τους ταινία θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό εγχείρημα μετά το τέλος της σειράς που τους καθιέρωσε διεθνώς.
Σχετικά
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου
To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου επιστρέφει με υπαίθριες προβολές στον κήπο
25 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και όλο τον κόσμο, κάτω από τα αστέρια
Η πολυσυζητημένη ταινία μικρού μήκους «Ματωμένες Παρτιτούρες», σε δύο μοναδικές προβολές στην Κύπρο
Η ταινία με έμπνευση το έγκλημα στα Τέμπη – Συμμετέχουν Δαδακαρίδης και Μίλτος Πασχαλίδης
Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες πάνω στην παραλία
Το Starlit Screens, που φέτος μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία, ανακοίνωσε την επιστροφή του
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.